Stinkende bokshandschoenen? Zo ga je ermee om

Professionele bokshandschoenen

Ben je een vechtsporter, dan ben je geheid bekend met het fenomeen stinkende bokshandschoenen of voor de kickboksers onder ons stinkende scheenbeschermers. Zeker wanneer je een keer een boksles hebt gedaan met een paar leenhandschoenen.

Stinkende bokshandschoenen worden veroorzaakt door bacteriën en zweet. Met deze kennis kunnen we stinkende bokshandschoenen voorkomen. 

Gelukkig zijn wij er om je te helpen voorkomen dat jouw handschoenen gaan ruiken naar de leenhandschoenen op de sportschool.

Na het lezen van dit artikel weet je hoe je je scheenbeschermers of bokshandschoenen schoon houdt maar ook hoe je ze schoonmaakt.

Hoe je je stinkende bokshandschoenen voorkomt

Voorkomen is beter dan genezen. En dat gaat zeker op wat betreft bokshandschoenen. Op het moment dat je bokshandschoenen gaan stinken ben je vaak al te laat. Het schoonmaken van je bokshandschoenen is namelijk erg lastig, daarom kan je stinkende handschoenen beter voorkomen. 

Om stinkende handschoenen te voorkomen volg je de onderstaande stappen. 

Stap 1: Gebruik schone boksbandages

Het klinkt misschien logisch; maar gebruik schone boksbandages. De boksbandages nemen een groot deel van het zweet op. Het is wel belangrijk dat je altijd schone bandages gebruikt, anders wordt het stinken alleen maar erger. 

Wil je meer weten over boksbandages? Check dan hier alles over boksbandages.

Stap 2: Droog maken 

Het verstandig om gelijk na het trainen je handschoenen even droog te maken met een schone handdoek. Je kunt ze nooit helemaal droog maken, maar met een handdoek haal je het ergste zweet er meteen uit. 

Stap 3: Alcoholdoekjes 

Nadat je je handschoenen hebt droog gemaakt kun je ze even afnemen met alcoholdoekjes, zo dood je meteen het grootste deel van de bacteriën. Maak de handschoenen en scheenbeschermers van binnen schoon, maar vergeet ook de buitenkant niet! 

Stap 4: Laten luchten/drogen

Haal wanneer je thuis komt je bokshandschoenen en/of je scheenbeschermers gelijk uit je sporttas. Laat je handschoenen en/of scheenbeschermers drogen door ze ergens op de tocht te leggen. 

Als je het droogproces wilt versnellen kan je de handschoenen ook nog vol stoppen met kranten.

Laat je handschoenen nooit bij de verwarming drogen, het leer kan daar namelijk niet tegen. Doe je dit wel dan droogt het leer van je handschoenen uit. 

Stap 5: Anti bacteriële spray 

Als je je handschoenen hebt laten drogen drogen spuit ze dan in met anti bacteriële spray, zo dood je alle overige bacteriën die je er met de alcohol doekjes niet hebt uitgekregen. De spray van Fresh K.O. vinden wij erg fijn en gaat lang mee!

Bonus tip: Twee paar handschoenen

Train je meer dan twee keer per week; dan kan je beter twee paar bokshandschoenen hebben. Zo krijgen je handschoenen altijd de kans om goed te drogen en gaan beide paren dus lang mee. 

Meer weten over het aanschaffen van een paar nieuwe handschoenen? Check dan de bokshandschoenen keuzegids.

Zo maak je je bokshandschoenen schoon

Maar, hoe maak je bokshandschoenen schoon. Een veelgehoorde vraag in en rondom de sportschool. 

Zoals ik net al zei ben je eigenlijk al te laat als je bokshandschoenen stinken. Je krijgt de geur er namelijk maar moeilijk uit. Toch zijn er een paar methodes waarmee je je bokshandschoenen of scheenbeschermers weer enigszins schoon kunt krijgen. 

Stop je bokshandschoenen of scheenbeschermers nooit in de wasmachine. Hier kan het leer niet tegen maar ook synthetische materialen zullen vervormen. Probeer daarom een van de onderstaande methodes. 

Methode 1: Geurspray 

Met een geurspray kan je vieze geurtjes uit je handschoenen krijgen. Zorg er wel voor dat het ook een anti bacteriële spray is. 

Een geurspray is echter wel een tijdelijke oplossing, als je handschoenen eenmaal stinken dan los je dat niet op met een spray je maskeert de vieze geurtjes alleen.

Methode 2: De vriezer 

Je kunt je bokshandschoenen of scheenbeschermers een paar dagen in de vriezer leggen, de temperaturen onder nul doden de bacteriën. Dit is de beste manier om van vieze geurtjes af te komen. Zorg vervolgens wel dat je je handschoenen of scheenbeschermers goed laat drogen. 

Methode 3: Handschoenen laten weken

Je kunt je handschoenen of scheenbeschermers laten weken in zoutoplossing of soda. Maar let op: dit kan absoluut niet met leren handschoenen! De handschoenen moet je ongeveer een dag laten weten. Belangrijk bij deze methode is dat je de handschoenen goed moet laten drogen.

We hopen dat jij met deze stappen en methodes je handschoenen en scheenbeschermers schoon kan houden! 

Heb je nog vragen of opmerkingen? Laat het ons dan hieronder weten. 

OSU!

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Boksbandages: hoe pak je het aan | M A T C L U B - […] ook onze blog over stinkende bokshandschoenen als je meer wilt weten over hoe je daarmee om moet […]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

SportSport