Review: Matchu Bokshandschoenen

Het merk

De handschoenen zijn van het merk Matchu Sports. Misschien niet gelijk het eerste merk waar je vechtsport mee associeert, maar dat is ook helemaal niet nodig. Het mooie is dat ze prijs/kwaliteit hoog in het vaandel hebben. We kunnen je al verklappen.. Dat hebben we zeker terug gezien! Maargoed, je wilt natuurlijk meer weten over de handschoenen zelf, dus gaan we door!

Looks

De handschoenen hebben een zeer eenvoudige uiterlijk. Ze zijn effen zwart, maar hebben wel een kwalitatieve uitstraling. Dit is waarschijnlijk iets wat je als beginner voor zou vallen, omdat je dan niet gelijk opvalt in de gym. Hoewel ze een hele schappelijke prijs hebben doen ze wat het uiterlijk betreft helemaal niet onder voor de instap handschoenen van de grote boks merken. Ze zijn clean en dat is wat ons betreft ook het mooist. 

Materiaal

De handschoenen zijn gemaakt van kunstleer. Als je meer dan 2 x per week bokst zouden wij die over het algemeen niet aanraden. Kunstleer is namelijk een stuk minder duurzaam dan echte leren handschoenen, dus zal je ze sneller stuk slaan. Toch zijn we aangenaam verrast over het materiaal en is de afwerking van de handschoenen een stuk beter dan verwacht. De padding is overal aanwezig en erg stevig. Aan de binnenkant van de handschoen zien we een mesh gedeelte wat er voor zorgt dat de handschoen beter ademt. Wat ons is opgevallen is dat het kunstleer bij de pols doorloopt naar binnen. Dat hadden we zelf liever niet gezien, omdat je zweet hierdoor natuurlijk niet kan worden afgevoerd. Al met al zijn we zeker te spreken over het materiaal en zijn we positief verrast over de afwerking van de handschoen.

Pasvorm

Ze zijn zeer stijf en hebben een matige flex. Als je de handschoen aandoet voelen ze daardoor gelijk als een solide bescherming aan. Eigenlijk, perfect om als beginner te gebruiken voor een zaktraining. Na een lange sessie met harde stoten hebben we eigenlijk geen pijntjes gehad! Voor sparren vinden we de handschoen wel iets minder geschikt. De padding is namelijk aan de harde kant en hierdoor niet fijn voor je tegenstander 😉

Prijs

De prijs is volgens ons wat deze handschoen uniek maakt. Voor slechts €30 – €35 heb je namelijk een erg goede koop. De handschoenen stellen je eigenlijk op geen een aspect teleur en dat is iets wat je bij andere handschoenen in deze prijsklasse wel vaak ziet.

Conclusie

Wil je met beginnen met zaktrainingen en techniektrainingen? Dan zit je volgens ons met deze handschoenen wel goed. De handschoenen zien er goed uit, zitten lekker en zijn niet duur. Het is dus een goede handschoen om te ontdekken of de sport je ligt! Ben je overtuigd? De handschoen zijn hier te krijgen!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

SportSport