Hoe kies je de juiste maat bokshandschoenen?

maat bokshandschoenen

Als je net begint met boksen, dan zul je een paar bokshandschoenen moeten aanschaffen. Maar hoe weet je welke maat je moet kopen? Hier is een gids over hoe je de juiste maat voor je handschoenen kunt kiezen.

Welke maat bokshandschoenen voor mannen?

Als het op het kiezen van bokshandschoenen aankomt, is de maat van de handschoenen belangrijk. Je zult een paar handschoenen willen kopen die goed passen, maar niet te strak zitten. Te strak en ze zullen oncomfortabel zitten; te los en ze zullen niet de juiste bescherming bieden.

Voor mannen is de ideale handschoenmaat meestal 14 oz. Deze maat biedt de juiste bescherming en is zit voor de meeste mannen ook goed.

Welke maat bokshandschoenen voor vrouwen?

Als het gaat om het kiezen van de juiste maat bokshandschoenen voor dames, zijn er een paar factoren waarmee je rekening moet houden. De eerste overweging is in welke gewichtsklasse je zult vechten. Elke gewichtsklasse heeft zijn eigen eisen aan de handschoenen.

Zo zal een lichtgewicht bokser kleinere handschoenen nodig hebben dan een zwaargewicht bokser. Bovendien hebben vrouwen en kinderen kleinere handen dan mannen, dus hebben ze handschoenen in een andere maatklasse nodig.

In het algemeen zal de gemiddelde vrouw handschoenen nodig hebben die tussen de 10 en 12 oz wegen. Dit komt omdat ze kleinere handen hebben dan mannen. Als je een vrouw bent die net met boksen begint, dan zul je een paar handschoenen moeten kopen die binnen deze gewichtsklasse vallen.

Welke maat bokshandschoenen voor kinderen?

Kinderen hebben over het algemeen handschoenen nodig die tussen de 8 en 10 oz wegen. Dit komt omdat ze kleinere handen hebben dan volwassenen. Als je een kind hebt dat net met boksen begint, dan moet je een paar handschoenen kopen die binnen deze gewichtsklasse vallen.

Bokshandschoenen maattabel

Gebruik deze tabel als hulp bij het kiezen van de juiste maat handschoenen, die gebruikt worden voor mannen, vrouwen en kinderen.

LichaamsgewichtHandomvang (zonder boksbandages)Maat bokshandschoenen
40 – 50 kg14 – 16.5 cm8 oz
50 – 59 kg16.5 – 19 cm10 oz
59 – 74 kg19 – 21.5 cm12 oz
74 – 86 kg21.5 – 24 cm14 oz
86 – 92 kg24 – 26.5 cm16 oz
92 kg en hoger26.5 cm en hoger18 oz

Figuur 1: Maattabel bokshandschoenen

De juiste maat kiezen voor bokshandschoenen lijkt misschien een eenvoudige taak, maar het kan ingewikkelder zijn dan je denkt. Er zijn verschillende factoren die meespelen bij het kiezen van de beste pasvorm voor je handen, en niet alle daarvan zijn op het eerste gezicht voor de hand liggend. De tabel hierboven moet je helpen om te bepalen wat het beste werkt. Vooral je gewicht en handomvang zijn dus het meest bepalend. Als het na het doorlezen van ons artikel nog steeds verwarrend lijkt, neem dan gerust contact met ons op als je vragen hebt! We zijn er om ervoor te zorgen dat iedereen zich zeker voelt bij zijn aankoop!

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Bokshandschoenen keuzegids - M A T C L U B - […] is je waarschijnlijk wel al opgevallen dat de maat van bokshandschoenen wordt aangegeven in de eenheid […]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

SportSport