Boksschoenen kopen

Zoals we in ons artikel over bokshandschoenen behandeld hebben is een goede uitrusting bij zowel boksen als kickboksen super belangrijk. Toch merken we dat de boksschoenen snel worden overgeslagen. 

En dit eigenlijk tegen beter weten in! Boksschoenen zijn ontzettend belangrijk voor een veilige en fijne training!

In dit artikel helpen we je daarom de beste boksschoenen te kopen!

Wat maakt een boksschoen een boksschoen?

Boksschoenen zijn lichtgewicht schoenen die speciaal voor de sport worden ontwikkelt. 

Boksschoenen zijn gemaakt van de meest flexibele materialen zodat ze meebewegen bij iedere stap of beweging die je maakt.

Daarnaast zijn boksschoenen zo ontwikkelt dat ze goed ademen en ook vocht kunnen afvoeren zodat je voeten koel blijven. Vaak zijn het ademende materialen die gebruikt worden zoals mesh.

Verder hebben boksschoenen een dunne zool die vaak gemaakt wordt van EVA schuim en rubber zodat je in direct contact met grond bent maar de schoenen toch nog zorgen voor demping.

Waarom heb je boksschoenen nodig?

Boksschoenen zijn essentieel voor iedere bokser! Of je nou beginner, gevorderd, recreant of pro bent. Boksschoenen heb je eigenlijk gewoon nodig.

Boksschoenen zorgen voor grip tijdens het bewegen. Zoals we allemaal waarschijnlijk allemaal weten draait een groot deel van boksen om het voetenwerk. Je moet dus makkelijk en soepel kunnen bewegen. 

Daarnaast zorgen boksschoenen voor stabiliteit, omdat je zo beweeglijk bent hebben je enkels steun nodig. Zodat je niet bij iedere stap je enkel verzwikt. 

Ook zorgen boksschoenen voor grip zodat je nog sneller kunt bewegen. Boksschoenen zorgen met hun rubber zool voor grip bij iedere beweging die je maakt. 

De beste boksschoenen kopen

Voorkeur voor boksgear is natuurlijk altijd persoonlijk.

Toch kunnen we je wel onze ervaringen meegeven die het hopelijk makkelijker maken om de juiste gear uit te kiezen. 

De grootste aanbieders van boksschoenen zijn de bekende merken. Nike boksschoenen en Adidas boksschoenen zal je als eerste tegenkomen. Verder kom je ook merken zoals Venum en Booster.  

Naar mijn mening zijn de boksschoenen met de minste poespas de beste. Ze moeten niet een te dikke zool hebben en geen riempjes, klittenband of andere tierelantijnen. 

De ideale boksschoen is dus een simpele boksschoen en dat ziet er ook nog eens het beste uit ;). Je bent tenslotte aan het boksen en geen modeshow aan het lopen. 

De schoen die naar mijn mening het beste aan deze voorwaarden voldoen is de Boxing Hog van Adidas. Ze zijn relatief goedkoop en zitten perfect.  

Je kunt gewoon je eigen maat bestellen. Ze vallen namelijk goed op maat.

Hieronder voorbeelden van mijn favorieten. De Box Hog II en de Box Hog IV. De Box Hog IV is nagenoeg hetzelfde maar iets luxer uitgevoerd.

Regels omtrent boksschoenen

Boksschoenen zijn verplicht wanneer je een wedstrijd gaat vechten. Er zijn verder niet veel regels aan verbonden behalve dat ze geen scherpe voorwerpen of randjes aan de schoenen mogen zitten. 

Ik wens je tot slot succes met de aanschaf van een paartje boksschoenen. Heb je verdere vragen over boksschoenen stuur ons dan gerust een mailtje.

OSU!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

SportSport